Min kollega Manuela Ripa Ulm (manuela@ripa.net ) och jag erbjuder termografi som alternativ till mammografi. Undersökningen sker i Planetsowns lokaler på Vikingsgatan 3 i Helsingborg, i nära samarbete med och på uppdrag av TrueLife (www.truelife.se).

Varför termografi?
Termografi är ett helt ofarligt alternativ till mammografi för att upptäcka bröstcancer, den vanligaste cancerformen hos kvinnor, i ett mycket tidigt skede.
En termografi-undersökning går till så att man står/sitter framför en kamera som fotograferar brösten. Man klämmer inte och rör inte brösten under undersökningen.
Vid en skada blir det ökad aktivitet i området när kroppens läkeprocess startar och man kan därför se en ökad temperaturskillnad. Detta gäller även när kroppen försöker bekämpa en tumör. Man kan se förändringen långt innan en tumör har utvecklats.Termografi är otroligt användbart i förebyggande syfte. Man kan, med regelbundna termografi-undersökningar, se hur vävnader förändras – hur inflammationer ökar eller minskar. Hälsodeklarationen som är ifylld innan besöket+ Bilderna som tas innan undersökningen skickas sedan till en läkare som samarbetar med TrueLife för analys och bedömning. Du kommer därför inte att få några besked vid besökstillfället.

Vad du behöver tänka på inför en termografi-undersökning:
Det är viktigt att du undviker:
- all form av solande 5-10 dagar innan
- alkohol och starka droger 5 dagar innan
- hård träning och bastubad 24 timmar innan
- undvik helst anti-inflammatorisk medicin 24 timmar innan
- krämer, lotion eller oljor av olika slag 24 timmar innan
- varm dryck kvällen innan och timmarna innan
- måltid 3 timmar innan
 
Hjärtligt välkommen! önskar

 
Tina Hallberg & Manuela Ripa Ulm I samarbete med True Life i Falköping, www.TrueLife.